Премиера на “Дългият път към звездите” в Пловдив на 12 април!

12april_2019_event_cover_LWS

ДЪЛГИЯТ ПЪТ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ
интерактивна мултимедийна пърформанс-лекция

———————————
Режисьор: Андреа Брунело
Текст: д-р Владимир Божилов, Димитър Узунов, Андреа Брунело
Изпълнители: Димитър Узунов, д-р Владимир Божилов
Видео: Никола Налбантов
Музика и звук: Алексей Николов
Визуална идентичност: Елена Гамалова
Глас зад кадър: Тимъти Лоун
Асистент: Александрина Джасем
———————————-

Популярно телевизионно шоу, в което често гостуват световните лидери. Предстоят президентски избори. Джон Ел Иванов, амбициозен астрофизик е главния кандидат да ги спечели. Насреща му е Денеш Наги, водещият на предаването, чиито пиперлив език не се страхува от нищо. Едно изненадващо разкритие ще бъде направено.

ДЪЛГИЯТ ПЪТ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ е интерактивна мултимедийна пърформанс-лекция, която ни запознава с последните научни теории за произхода на Слънчевата система и на живота. По един забавен, находчив и достъпен начин тя ще ни потопи в науката и ще ни накара да се замислим накъде вървим и какво трябва да направим, ако искаме човечеството да не загине.

Смелият екип зад проекта – Андреа Брунело, режисьор и сценарист от Jet Propulsion Theatre – Италия, д-р Владимир Божилов от Катедра “Астрономия” към СУ и Димитър Узунов, режисьор, сценарист и актьор от Famille Mundi – Париж и Арте Урбана Колектив – София, заплитат цветен коктейл от наука, театър и пърформанс.

ДЪЛГИЯТ ПЪТ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ е копродуциран от Форум Демокрит, Арте Урбана Колектив и Jet Propulsion Theatre. Проектът е част от инициативата Пловдив 2019 – Европейска столица на културата и се реализира с финансовата подкрепа на програма “Култура” на Столична Община и “Културна програма за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018г.” на Национален фонд “Култура.

БИЛЕТИ: предварителна онлайн продажба (https://epaygo.bg/6351775652) и при наличие преди самото събитие на място.

#together #СтоличнаОбщина #Plovdiv2019 #JPT #ArteUrbanaCollectif